7 Tips att Tänka På När Du Startar Din Business

Jag kontoret

Du står på perrongen och tåget, med affärsmöjlighet som du nyss fått en presentation av, lämnar strax stationen.

Du har precis signat in dig till denna speciella möjlighet, som du kan jobba hemifrån med, och du känner dig exalterad. Men, har du verkligen rekryterat dig själv tillräckligt bra för att hoppa på tåget innan det lämnar stationen?

Du kan inte komma igång med din business om du står med ena foten på tåget och den andra på perrongen.

Perrongen Även om man har bestämt sig kan det kännas överväldigande precis när man ska starta upp. Man har fått väldigt mycket info och kanske har svårt att veta var man ska börja. Den som presenterade möjligheten för dig har säkert haft för avsikt att du ska få så mycket relevant information som möjligt men allt faller inte på plats med en gång utan det får komma efter hand. ‘Learn by doing’ är ett mycket bra engelskt uttryck och det är precis det vi gör.

Här nedan följer 5 enkla punkter som är bra att ha på plats, till att börja med, när man ska starta igång sin business och verkligen har bestämt sig för att hoppa på tåget:

1. Mål

Se till att skriva ner dina mål och planera för dagliga aktiviteter för att nå dessa mål. Bestäm dig för vad du vill uppnå med din business och se till att dina mål är mätbara. Skriv ner dem någonstans där du ser dem ofta för att påminna dig själv vad det är du ska uppnå. Att planera en att-göra lista varje dag håller dig på rätt spår vad det gäller möjligheten att nå dina mål.

2. Åta Dig Att Arbeta Hårt i 30-90 Dagar

Om du arbetar på ett effektivt sätt dessa dagar kommer du förmodligen har skapat en god grund för din verksamhet och få ett bra resultat som kommer att motivera dig att fortsätta att avsätta de timmar som behövs för att föra processen framåt.

3. Fördröjd Tillfredställelse

På engelska heter detta ‘Delayed Gratification’. Det betyder att du ska inse att din verksamhet är en byggprocess och du kanske inte får resultat meddetsamma. Att vara ärlig mot dig själv och vart ditt företag är på väg kommer att hjälpa dig att bättre bedöma vad du behöver göra för att få din verksamhet dit du vill att den ska.

4. Inga Ursäkter

‘No Excuses’. Ursäkter bara begränsar dig. Skapa lösningar istället för att komma med en massa ursäkter. Ursäkter ser till att du förblir där du befinner dig medan lösningar tar dig närmare dina mål.

5. Fokusera

Det kommer att finnas många distraktioner som distraherar dig bort från att nå dina mål. Se till att vara fokuserad så att dessa distraktioner inte hindrar dig.

5. Hantera ett ‘NEJ’

Jobba på att bli riktigt bra på att ta ett ‘Nej’. Låt inte ett nej göra så du känner dig misslyckad. Att en person inte gick igång helt på den approach du just använde för att skapa kontakt säger ingenting om ditt värde, det säger bara att den approach du använde inte fungerade just den här gången med den här personen.

Personen i fråga, som säger nej, säger inte nej till dig personligen utan de bara säger nej till det du erbjuder dem. Det kan ju finnas många olika anledningar till det. De befinner sig kanske just nu i en situation där de inte kan ta till sig det du informerar om. De är kanske fullt nöjda med sin livs- och arbetssituation och känner inte att de vill göra en förändring. De kanske inte är fullt nöjda med sin situation men vill inte gå utanför sin komfortzon.

Ett sätt att undvika ett ‘Nej’ kan vara att du ställer rätt frågor till personen ifråga och kommer fram till om de befinner sig i rätt mindset för att få höra om det du har att erbjuda. På så vis kan du själv genom att lyssna på svaren de ger dig, diskvalificera personerna och på så sätt minska antalet ‘Nej’.

Framgångsrika människor har många gånger en sak gemensamt och det är att de har tagit emot många ‘Nej’ på vägen. Lär dig att inte ta ett ‘NEJ’, personligt.

5. Återhämtning

Se till att bli bra på att återhämta dig. Även om du arbetar hårt så planera även för återhämtning. Det tjänar du på i längden. Många skriver endast in jobb-aktiviteter i sin kalender men det är nog så viktigt att skriva in tider för återhämtning. Det kan vara allt från att ta en promenad, göra yoga, genomföra ett gym-pass, ta en fika eller läsa i en bok. Det är högst personligt vad som är återhämtning och vila för den enskilde individen men jag tror det är viktigt att ha med det i planeringen i en fullspäckad kalender.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>