Akne – Ett Begränsande Problem – Vad Kan Man Göra?

Akne
Akne kan vara begränsande för många unga som av den anledningen inte vill visa sig utan smink. Dessutom förekommer det vuxen-akne också som kan vara nog så besvärligt.

Kosten är av stor betydelse för uppkomsten av finnar. Att dra ner på kolhydrater som finns i bl.a. socker, godis, läsk, snacks, pasta, potatis, vitt mjöl, vitt ris, vitt bröd, osv. kan vara ett första avgörande steg mot en bättre hy.

Många som har akne har någon form av obalans i kroppen och kosttillskottet jag äter är ett väldigt balanserat och bio-tillgängligt multi-kosttillskott, med gott om antioxidanter, som jag dessutom kompletterar med Omega3 av hög kvalité. Jag vet att en del personer som lidit av akne eller finnar har fått en avsevärt bättre hud bara av att äta dessa kosttillskott. Kosttillskott ska inte ersätta en varierad kost utan är just ett komplement till en varierad kost.

Ät grönsaker och bär av alla slags färger och försök att äta så varierat som möjligt. Små mängder nötter och frukt är också bra. Fokusera på att äta kost med innehåll av antioxidanterna A-vitamin, E-vitamin, C-vitamin och selen som är kanon för huden. Exempel på bra antioxidanter är blåbär, hallon, jordgubbar, grönkål och spenat.

Mörk choklad, 85%-ig, och grönt te är superantioxidanter.

Min dotter provade vid ett tillfälle en produktserie mot akne som finns i Company NSE:s sortiment och fick mycket goda resultat av denna plus kosttillskotten. Denna produktserie är en samverkande, effektiv men ändå mild produktserie som behandlar alla de effekter akneutslag kan ha på din hy såsom pormaskar, milier, missfärgad hy, röda fläckar, inflammationer och ärr.

Hur uppstår akne?

Det tar ungefär två veckor för en finne att nå upp till ytan och bli synlig.

Talg samlas i den trånga hårsäcken och bildar en propp som blockerar talgkörteln.

Bakterien ”Propionibacterium acnes” fastnar bakom talgproppen och livnär sig på döda hudceller och talg samtidigt som den förökar sig i poren.

Kroppen larmar de vita blodkropparna som går till angrepp på bakterierna. Då uppstår det en kraftig inflammation i poren.

Det bildas små röda knutor, blemmor, knölar eller cystor.

Resultatet är akne.

Vad orsakar akne?

När du är stressad producerar kroppen stresshormoner som t.ex. kortisol. Detta viktiga stresshormon kan stimulera en överproduktion av fett i hudens talgkörtlar. När detta överflödiga fett blandas med döda hudceller och bakterier kan blemmor uppstå eller förvärras. Detta kan i sin tur leda till ökad stress och du hamnar i en ond cirkel av stressrelaterad akne.

Att ha en god sömn kan också vara väldigt avgörande för hur kroppen och knoppen hanterar stress.

Ditt förråd av antioxidanter förbrukas när din hud bekämpar bakterieinvasioner som orsakar akne.

Antioxidanter bidrar till att skydda DNA mot skador förorsakade av fria radikaler. De stimulerar en aktiv cellförnyelse även upp i hög ålder.

Om antioxidantförrådet töms blir hudcellerna mer sårbara för skador förorsakade av fria radikaler.

När din kropp bekämpar akneutslag och din hud försöker återhämta sig från inflammationer då töms antioxidantförrådet.

Det är viktigt att äta en bra, varierad och näringsrik kost som innehåller rätt sorts kalorier och mycket fibrer för att hålla förrådet av antioxidanter välfyllt, vilket stärker immunförsvaret, minskar hudinflammationer och håller huden frisk.

Om du tror att du får pormaskar därför att ditt ansikte är smutsigt tar du fel. Pormaskens svarta topp beror på en kemisk reaktion mellan talgproppen och syret i luften.

Rengöring

Om du tvättar dig för ofta och för hårdhänt kan du faktiskt förvärra akneutslagen. Intensiv rengöring och hårt skrubbande kan torka ut och slita på din hud. Huden blir känsligare och mer mottaglig för irritationer.

Effekter av produktserie mot akne

Den behandlar nya utslag och medverkar till att avlägsna märkena efter gamla utslag samt återställer hyns spänst och hyn blir frisk och fräsch.

Den rengör dina porer på djupet för att avlägsna den problematiska kombinationen av fett och smuts som ger upphov till akneutslag. Det unika rengörande löddret tränger djupt ner i porerna och verkar där det behövs allra bäst.

Ingredienser:

Denna produktserie mot akne innehåller en välkänd ingrediens, salicylsyra som motverkar akneutslag, rensar porerna och avlägsnar döda hudceller genom effektiv, men ändå mild exfoliering.

Den innehåller också bl.a. E-vitamin, C-vitamin, lakritsrot, vitt te-extrakt, mjölksyra, och retinol (A-vitamin).

Den patenterade verksamma ingrediensen alfaliponsyra minskar hudinflammation, porerna och ärr efter akneutslag, dessutom förstärker denna syra både C- och E-vitaminernas verkan i hyn.

Sammanfattningsvis rekommenderar jag personer med akne att äta NSE:s kosttillskott med vitaminer, antioxidanter och mineraler tillsammans med högkvalitativ omega3. Till hudvården rekommenderar jag NSE:s produktserie mot akne plus en riktigt bra fuktgivande kräm som motverkar uttorkning. Gör även kostförändringar där snabba kolhydrater tas bort och fokusera på bra proteinkällor, bra fetter såsom Extra Virgin Kokosolja och riktigt smör, grönsaker, bär och i begränsad mängd, nötter och frukt. En del får också förbättringar av sin akne genom att dra ner på mjölkprodukter eller helt utesluta dessa i sin kost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>